Slip for grusvejens støvgener med det naturvenlige Dustex
Image DescriptionImage Description

Slip for støvgener med Dustex

Støvbinding er vejen frem, hvis du vil undgå belastende støvgener fra grusvej eller grusareal. Det fine grusstøv som svæver i vinden, er både generende og sundhedsskadeligt for mennesker og dyr. Til gengæld er løsningen på problemet enkelt - Dustex.

Dustex - ET miljøvenligt PRODUKT

Du får mange fordele ved at vælge Dustex til behandling af din grusvej eller grusarealer.

Ufarligt
Dustex er 100% naturprodukt udvundet af norske grantræer og er ufarligt for mennesker og dyr. Det er desuden 100% CO2-neutralt.
Allergivenligt
Dustex giver ingen luftvejsgener da bindemidlet er så stærkt at det ikke forekommer luftbårent.
Biologisk nedbrydeligt
Dustex nedbrydes organisk fordi det stammer fra grantræer. Nedbrydningen er helt uskadelig for naturen.
Ingen rustpåvirkning af biler & maskiner
Dustex er ikke korrosivt og skader derfor ikke metaller eller lignende materialer vi anvender i vores køretøjer.
Helbredsmæssige fordele
Fordi Dustex effektivt binder støvet i grusveje/arealer undgår mennesker og dyr negative luftvejs påvirkninger, der kan være sundhedsskadelige på sigt.
Lugtfrit naturprodukt
Dustex er baseret på naturens eget bindemiddel, lignin. Til forskel fra harpiks, er Dustex næsten lugtfri.

Dustex er perfekt til at stabilisere veje

Hvis behovet er at stabilisere en vej med dårlig bæreevne, så er Dustex også ideel.
Dustex kan fræses ned i vejens dårlige bærelag. Ved at bruge en fræser, der kan knuse sten, får vi brugt den eksisterende asfalt og underlag og forvandlet dette til en stærk "plade".
Dette er en meget ressourcebesparende metode og derfor en økonomisk fordelagtig metode. På veje med mindre trafik kan man beholde vejen som en "dustex stabiliseret grusvej". Dette stabiliserede underlag er også ideelt til at lægge asfalt ovenpå og asfaltering kan finde sted efter en hærdningsperiode på 4-8 uger eller efter nogle år.

Behandles med Dustex
Image 1
Hårdhed efter 14 dage
Image 2

SLIP FOR STØVGENER I AL SLAGS VIND & VEJR

Et eksempel fra de danske grusveje:

Grundejere i sommerhusområder er nogle af dem som er mest plaget af støvgener. På Tuse Næs i Nordvestsjælland valgte man for år tilbage derfor at tage fat i problemet.

”Det er nu tre år siden at Grusvej.dk renoverede vores fælles veje og gav dem den rigtige profil, så vejene kan holde. Når vi kan mærke, at støvgenerne begynder at komme igen, ringer vi bare til Grusvej.dk. Intervallerne afhænger altid af, hvordan vejret har opført sig”, fortælle kasserer i Fjordvang Grundejerforening, Kim Zengenberg, som er glad for samarbejdet med Grusvej.dk.

”Det har givet en markant forbedring at få lagt Dustex på de tilhørende fælles veje. Vores biler er ikke konstant støvet til, og vi slipper for støvskyer drivende mellem og ind i husene.”

Hvor lang tid der skal gå mellem støvbehandlingerne, afhænger af hvor længe og hvor tørt vejret er. I perioder med ustadigt og fugtigt vejr er problemet med støv selvsagt ikke så stort, mens sommerens lange tørkeperioder fremmer problemet med støv fra grusvejene.

Dustex holder støvpartiklerne bundet i op til 1 år efter behandling af din grusvej.
Efter aftale ankommer vi på adressen og udfører arbejdet samme dag.
Kroppen tager skade af kontinuerlig indånding af støvpartikler fra grusarealer.